Pesto iz rdeče pese
Pesto iz rdeče pese je hiter, zelo okusen in testenine spremeni v rožnato doživetje okusa. Celo tisti, ki niso ljubitelji zelenjave menijo, da je res dober. Recept je primeren tudi za predpripravo in kasnejšo uporabo. Zato je veliko razlogov, da poskusite to rožnato poslastico. Pesto iz rdeče pese je zagotovo eden od naših jesenskih hitov.
Sestavine
Izberite število obrokov
500 g rdeče pese predkuhane | |
100 ml oljčnega olja | |
50 g orehov | |
3 stroki česna | |
2vejici rožmarina | |
50 g parmezana prepričajte se, da je vegetarijanski ali veganski | |
1žlička limoninega soka | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
GrandPrix neobvezno | |
ali mešalnik |
Prehranske vrednosti
203
Kalorije
7 g
Ogljikovi hidrati
17 g
Maščobe
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Orehe pražite v ponvi brez dodajanja olja približno 5 minut. Naribajte parmezan. Olupite česen. Rožmarin operite, osušite in odtrgajte liste s stebla.
Označi kot dokončano
2.
Mešanje pesta
Vse sestavine za pesto iz rdeče pese dajte v zmogljiv mešalnik (mi uporabljamo kuhinjski robot GrandPrix) in mešajte 30 sekund na najvišji stopnji. Po potrebi začinimo z oljčnim oljem, soljo in poprom. Pesto bo v nepredušno zaprti posodi na hladnem mestu zdržal do 4 dni.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
Pri nakupovanju parmezana poiščite vegetarijanske ali veganske možnosti, če želite ta recept prilagoditi svoji prehrani.