Domači Bounty

Priprava domačega bountyja je precej preprosta. Pri teh kokosovih ploščicah natančno veste, kaj je v njih. In to so samo koščki z okusom coca cole, kokosova krema in slastna čokolada. Brez dodatnega sladkorja. Pokazali vam bomo, kako se to naredi in kako lahko s tem okusnim in sladkim prigrizkom resnično zasijete. Ker ko postrežete s temi drobnimi kokosovimi grižljaji, je poletno razpoloženje zagotovljeno. Zgrabimo čokoladno glazuro in gremo!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
150 g naribanega kokosa
150 g kokosove kreme trdni del pločevinke kokosovega mleka
1čajna žlička arome vanilije
1žlica agavinega sirupa neobvezno
150 g temne čokoladne glazure
2žlički kokosovega olja
Pripomočki
hladilna mrežica

Prehranske vrednosti

210 Kalorije
9 g Ogljikovi hidrati
17 g Maščobe
2 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite kokosovo zmes

Zmešajte sesekljan kokos, kokosovo smetano, vanilijevo aromo in po želji agavin sirup. Mešanico oblikujte v približno 10 enako velikih ploščic.
Označi kot dokončano
2.

Ploščice premažite s čokolado

Čokolado s kokosovim oljem stopite v vodni kopeli in z žlico premažite s čokolado ter jih položite na hladilno rešetko, da se odcedijo. Pustite, da se ohladi Po potrebi postopek ponovite še drugič.
Označi kot dokončano
3.

Okrasite bountyje

S preostalo čokolado po želji okrasite ploščice. Po okusu potresite z malo grobe soli.
Označi kot dokončano

Opombe

Na koncu smo ploščice Bounty potresli z grobo soljo. Sol bo še bolj poudarila okus sladke čokolade. Poskusite!
Če se prepričate, da je uporabljena čokolada veganska, so te majhne dobrote primerne tudi za vegane.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF