Nepečena malinova torta

Nepečena malinova torta? Da, to je mogoče. Sploh ni težko. Ta torta v dveh različnih odtenkih rožnate barve z dekoracijo iz malin, mete in čokolade ne potrebuje pečice, temveč hladilnik. Največ dela je z želatino. V tem receptu vam pokažemo, kako pripraviti domači sirup iz vrtnic. Presenetite goste, slavljence ali svoje najljubše obiskovalce s svojimi…. hm hladilnimi spretnostmi in jih navdušite.

Sestavine

Izberite število obrokov
180 g karamelnih piškotov lahko tudi maslenih ali orehovih piškotov
80 g masla
250 g svežih malin
Za nadev
400 g zamrznjenih malin
40 g sladkorja
1 kg nemastne skute
400 g kremnega sira
6listov želatine
60 g sladkorja v prahu
za okras
100 g glazura iz temne čokolade
1pest svežih malin
1/4šopka mete po želji
Pripomočki
Oblika za peko 22 cm
Mešalnik
ali kuhinjsko kladivo z vrečko za zamrzovanje
fino sito

Prehranske vrednosti

382 Kalorije
31 g Ogljikovi hidrati
31 g Ogljikovi hidrati
21 g Maščobe
15 g Beljakovine

Postopek

1.

Za osnovo

V majhni ponvi raztopite maslo. Piškote zdrobite z mešalnikom ali kuhinjskim kladivom in vrečko za zamrzovanje. Zmešajte maslo in piškote. Dno pekača obložite s papirjem za peko in po njem enakomerno razporedite mešanico piškotov ter jo pritisnite. Po osnovo torte razporedite sveže maline. Pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
2.

Za nadev

V dve veliki skledi dajte polovico nemastne skute in polovico kremnega sira ter premešajte. Obema polovicama dodajte sladkor v prahu in premešajte.
Označi kot dokončano
3.

Maline skuhajte

Maline s sladkorjem kuhajte v loncu na srednji temperaturi. Želatino namočite v hladni vodi. Ko so maline kuhane in v njih ni več velikih koščkov, jih precedite skozi drobno sito.
Označi kot dokončano
4.

Dokončajte polnjenje

Namočeno želatino dodajte še toplemu malinovemu pireju in mešajte, dokler se želatina popolnoma ne raztopi. V eno skledo dajte le 1/4 malinove zmesi, v drugo pa 3/4 in dobro premešajte. S tem ustvarite dva dela polnila z različnimi odtenki rožnate barve.
Označi kot dokončano
5.

Plasti

Najprej po biskvitni podlagi previdno razporedite temnejši nadev. Nato previdno nanesite svetlejši nadev. Torto vsaj 3 ure hranite v hladilniku.
Označi kot dokončano
6.

Za dekoracijo

V vodni kopeli raztopite glazuro. Previdno sprostite obroč pekača in po torti po želji razporedite čokolado. Okrasite s pestjo malin in nekaj lističi sveže mete.
Označi kot dokončano

Opombe

Namesto malin lahko za to torto uporabite drugo sadje ali jagodičevje. Bodite ustvarjalni!
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF