Testo za piškote

Testo za piškote je recept, ki ga potrebujemo vedno znova. Večinoma med adventom, včasih pa tudi za Veliko noč. Rojstni dnevi ali druge lepe priložnosti. Ni pomembno, kakšne oblike želite, da so vaši piškoti – osnovni recept za preprosto testo za piškote je vedno enak. Ker svoje modelčke za piškote najraje pečemo po načelu 1-2-3. To pomeni 1 del sladkorja, 2 dela masla in 3 dele moke. Ne glede na to, koliko testa želite narediti, to pravilo vedno velja. Odprite božično pekarno in takoj začnite s testom za piškote. Mimogrede, isti recept uporabljamo tudi za naše super simpatične velikonočne zajčke. Samo za primer, če si to želite zapomniti za veliko noč.

Brez ocene

Sestavine

Izberite število obrokov
300 g moke tip 405
200 g masla
100 g sladkorja
1 jajce
1ščepec soli
Pripomočki
Valjar
Modelčki za piškote po vaši izbiri

Prehranske vrednosti

99 Kalorije
11 g Ogljikovi hidrati
6 g Maščobe
1 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Zmešajte pripravljen sladkor in hladno maslo. Dodajte jajce in moko ter mešajte, dokler ne dobite gladkega testa. Oblikujte kroglico, jo zavijte v folijo za živila in pustite ohlajati za 15 minut.
Označi kot dokončano
2.

Predgrete pečice

Pečico segrejte na 175 °C na zgornji/spodnji strani.
Označi kot dokončano
3.

Peka piškotov

Testo na pomokani delovni površini razvaljajte na debelino približno 1,5 cm in izrezujte piškote. Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih razporedite malo narazen. Piškote pecite 10 minut. Ko se ohladijo, jih lahko poljubno okrasimo.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
Iz enega testa naredite približno 30 piškotov. Seveda odvisno od velikosti.
 Shrani kot PDF

Dodaj odgovor