Specite velikonočni venec

Velikonočni venec je poseben element na mizi za zajtrk v času velike noči. Za vsakogar pecite venček z barvitim velikonočnim jajcem v sredini. Ta recept za majhne velikonočne venčke je zelo preprost, saj so narejeni iz lahkega sirovega testa, ki se peče brez kvasa. Za vas to pomeni: ni dolgega vzhajanja, ni čakanja in v 1,5 ure imate puhaste, lahke, pletene velikonočne venčke, ki so res videti, kot da so prišli iz škatle. Želite svoje goste na veliko noč presenetiti z več sladkimi recepti? Potem si morate vsekakor ogledati naše piškote zajčke in velikonočno torto.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
Za vence
115 g puste skute
4žlice mleka
4žlice olja
60 g sladkorja
1 limona
1žlice ruma
225 g moke tip 405
1zavojček pecilnega praška
Za okrasitev
1 jajčni rumenjak
2žlice mleka
2 velikonočni jajci
Pripomočki
Kuhinjski robot neobvezno
ali ročni mešalnik

Prehranske vrednosti

868 Kalorije
117 g Ogljikovi hidrati
30 g Maščobe
26 g Beljakovine

Postopek

1.

Za vence

Zmešajte skuto, mleko, olje in sladkor, dokler se sladkor ne raztopi. Naribajte limonino lupinico in jo dodajte rumu. Postopoma dodajte moko, pecilni prašek in sol ter zamesite v gladko testo. Z rokami dobro premešajte in razdelite na dva enaka dela.
Označi kot dokončano
2.

Pletite vence

Vsako kroglico testa razdelite na tri enake dele in jih razvaljajte na enako dolge kose. Postavite ju drugo ob drugo in ju skrbno in enakomerno spletite. Nato jih položite v okrogel venec in previdno združite konce.
Označi kot dokončano
3.

Segrejte pečico

Segrejte pečico na 180 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
4.

Za dekoracijo

Vmes razžvrkljamo rumenjak z mlekom in zmes enakomerno razporedimo po venčku.
Označi kot dokončano
5.

Peka venčkov

Pecite velikonočne venčke približno 20 minut, pustite, da se ohladijo, in v sredino položite velikonočna jajca.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF