Sorbet iz limone in bazilike
Sorbet z limone in bazilike je naš odgovor na nezanimiv pogled na shranjene jedi v zamrzovalniku. Grenka in kisla limona v kombinaciji s svežo baziliko ustvari eksplozijo okusov, ki jih še niste okusili. Zaradi stepenih beljakov bo sorbet še vedno kremast in puhast. Pisani poletni sorbet, postrežen v limonini lupini, bo prava paša za oči.
Sestavine
Izberite število obrokov
3 limone najbolje ekološke | |
200 ml vode | |
1šopek bazilike | |
130 g sladkorja | |
1 jajčni beljak |
Pripomočki
Aparat za pripravo sladoleda | |
Mešalnik |
Prehranske vrednosti
298
Kalorije
69 g
Ogljikovi hidrati
1 g
Maščoba
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite vodo z limono
V loncu zavrite vodo s sladkorjem in pustite vreti približno dve minuti. Neobdelane limone sperite z vročo vodo in v vodo naribajte nekaj lupine. Tekočino pustite v hladilniku, da se ustrezno ohladi.
Označi kot dokončano
2.
Dodelajte sladoledno maso
Medtem natrgajte liste bazilike, jih operite in obrišite s kuhinjskimi brisačami. Mešanico zmešajte z limoninim sokom. Zdaj stepite beljake in jih previdno vmešajte v mešanico bazilike in limone.
Označi kot dokončano
3.
Zamrznite sladoled
Na koncu dajte zmes za 20 minut v aparat za izdelavo sladoleda in dajte zmrzniti.
Označi kot dokončano
4.
Postrezite
Polovico limone popolnoma olupite in dodajte kepico limoninega sorbeta z baziliko. Na koncu ga okrasite z dišečo baziliko in ledena osvežitev je pripravljena.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.