Solata iz rdečega zelja

Solata iz rdečega zelja s korenčkom in feto Kombinacija, ki bi jo lahko jedli kadar koli poleti ali pozimi. Kot alternativa dušenemu rdečemu zelju z jabolki ali kot prigrizek, priprava obrokov ali malica – pisana solata se vedno prileže. Preizkusite naš recept in se prepričajte sami!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1/4glave rdečega zelja
2 korenčka
200 g fete
1žlica sladkorja
1žlica soli
1/2šopka peteršilja
1 rdeča čebula
1žlica olivnega olja
1žlica balzamičnega kisa
sol in poper po okusu

Prehranske vrednosti

209 Kalorije
11 g Ogljikovi hidrati
13 g Maščobe
10 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Odstranite sredico rdečega zelja in ga narežite na tanke trakove. Korenje olupite in drobno narežite. Čebulo olupite, prerežite na polovico in narežite na trakove. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte. Feta sir pustimo odcediti in ga zdrobimo.
Označi kot dokončano
2.

Zgnetemo rdeče zelje

Rdeče zelje začinite s soljo in sladkorjem ter temeljito premešajte. Po potrebi iz posode odlijte odvečno vodo.
Označi kot dokončano
3.

Dokončanje solate

Zmešajte vse sestavine in jih začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF