Solata iz rdečega zelja
Solata iz rdečega zelja s korenčkom in feto Kombinacija, ki bi jo lahko jedli kadar koli poleti ali pozimi. Kot alternativa dušenemu rdečemu zelju z jabolki ali kot prigrizek, priprava obrokov ali malica – pisana solata se vedno prileže. Preizkusite naš recept in se prepričajte sami!
Sestavine
Izberite število obrokov
1/4glave rdečega zelja | |
2 korenčka | |
200 g fete | |
1žlica sladkorja | |
1žlica soli | |
1/2šopka peteršilja | |
1 rdeča čebula | |
1žlica olivnega olja | |
1žlica balzamičnega kisa | |
sol in poper po okusu |
Prehranske vrednosti
209
Kalorije
11 g
Ogljikovi hidrati
13 g
Maščobe
10 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava
Odstranite sredico rdečega zelja in ga narežite na tanke trakove. Korenje olupite in drobno narežite. Čebulo olupite, prerežite na polovico in narežite na trakove. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte. Feta sir pustimo odcediti in ga zdrobimo.
Označi kot dokončano
2.
Zgnetemo rdeče zelje
Rdeče zelje začinite s soljo in sladkorjem ter temeljito premešajte. Po potrebi iz posode odlijte odvečno vodo.
Označi kot dokončano
3.
Dokončanje solate
Zmešajte vse sestavine in jih začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.