Sladoled z jajčnim likerjem

Sladoled z jajčnim likerjem in hrustljavimi koščki čokolade se je uvrstil na vrh našega seznama najljubših osvežilnih dobrot. Izjemno kremast sladoled z dobrim odmerkom jajčnega likerja odlično dopolnjuje grenko-sladko čokolado. Naš recept je zelo preprost. Ko je mešanica za sladoled pripravljena, bo večino dela opravil vaš aparat za sladoled.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
200 ml jajčnega likerja
150 ml mleka
2 jajci
100 g sladkorja
200 g stepene smetane
100 g temne čokolade
Pripomočki
Aparat za sladoled Uporabljamo aparat za sladoled s kompresorjem

Prehranske vrednosti

307 Kalorije
28 g Ogljikovi hidrati
17 g Maščobe
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sladoledne mase

Stepite jajca in sladkor. Vmešajte mleko pri sobni temperaturi. Neprestano mešajte in pustite, da se ohladi v ledeni kopeli.
Označi kot dokončano
2.

Dokončajte sladoledno maso

Smetano stepite do trdega in jo vmešajte v sladoledno zmes.
Označi kot dokončano
3.

Zamrzovanje sladoleda

Sladoledno zmes vlijte v aparat za sladoled in jo mešajte 10 minut, dodajte liker in mešajte še 30 minut. Čokolado drobno sesekljajte in jo dodajte sladoledu v zadnjih dveh minutah. Prelijte v posodo za sladoled, za 30 minut postavite v zamrzovalnik in nato postrezite.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF