Sladoled z jajčnim likerjem
Sladoled z jajčnim likerjem in hrustljavimi koščki čokolade se je uvrstil na vrh našega seznama najljubših osvežilnih dobrot. Izjemno kremast sladoled z dobrim odmerkom jajčnega likerja odlično dopolnjuje grenko-sladko čokolado. Naš recept je zelo preprost. Ko je mešanica za sladoled pripravljena, bo večino dela opravil vaš aparat za sladoled.
Sestavine
Izberite število obrokov
200 ml jajčnega likerja | |
150 ml mleka | |
2 jajci | |
100 g sladkorja | |
200 g stepene smetane | |
100 g temne čokolade |
Pripomočki
Aparat za sladoled Uporabljamo aparat za sladoled s kompresorjem |
Prehranske vrednosti
307
Kalorije
28 g
Ogljikovi hidrati
17 g
Maščobe
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sladoledne mase
Stepite jajca in sladkor. Vmešajte mleko pri sobni temperaturi. Neprestano mešajte in pustite, da se ohladi v ledeni kopeli.
Označi kot dokončano
2.
Dokončajte sladoledno maso
Smetano stepite do trdega in jo vmešajte v sladoledno zmes.
Označi kot dokončano
3.
Zamrzovanje sladoleda
Sladoledno zmes vlijte v aparat za sladoled in jo mešajte 10 minut, dodajte liker in mešajte še 30 minut. Čokolado drobno sesekljajte in jo dodajte sladoledu v zadnjih dveh minutah. Prelijte v posodo za sladoled, za 30 minut postavite v zamrzovalnik in nato postrezite.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.