Sladoled z jajčnim likerjem

Sladoled z jajčnim likerjem in hrustljavimi koščki čokolade se je uvrstil na vrh našega seznama najljubših osvežilnih dobrot. Izjemno kremast sladoled z dobrim odmerkom jajčnega likerja odlično dopolnjuje grenko-sladko čokolado. Naš recept je zelo preprost. Ko je mešanica za sladoled pripravljena, bo večino dela opravil vaš aparat za sladoled.

Brez ocene

Sestavine

Izberite število obrokov
200 ml jajčnega likerja
150 ml mleka
2 jajci
100 g sladkorja
200 g stepene smetane
100 g temne čokolade
Pripomočki
Aparat za sladoled Uporabljamo aparat za sladoled s kompresorjem

Prehranske vrednosti

307 Kalorije
28 g Ogljikovi hidrati
17 g Maščobe
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sladoledne mase

Stepite jajca in sladkor. Vmešajte mleko pri sobni temperaturi. Neprestano mešajte in pustite, da se ohladi v ledeni kopeli.
Označi kot dokončano
2.

Dokončajte sladoledno maso

Smetano stepite do trdega in jo vmešajte v sladoledno zmes.
Označi kot dokončano
3.

Zamrzovanje sladoleda

Sladoledno zmes vlijte v aparat za sladoled in jo mešajte 10 minut, dodajte liker in mešajte še 30 minut. Čokolado drobno sesekljajte in jo dodajte sladoledu v zadnjih dveh minutah. Prelijte v posodo za sladoled, za 30 minut postavite v zamrzovalnik in nato postrezite.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.

Dodaj odgovor