Sladoled z jajčnim likerjem
Sladoled z jajčnim likerjem in hrustljavimi koščki čokolade se je uvrstil na vrh našega seznama najljubših osvežilnih dobrot. Izjemno kremast sladoled z dobrim odmerkom jajčnega likerja odlično dopolnjuje grenko-sladko čokolado. Naš recept je zelo preprost. Ko je mešanica za sladoled pripravljena, bo večino dela opravil vaš aparat za sladoled.
Brez ocene
Sestavine
Izberite število obrokov
200 ml jajčnega likerja | |
150 ml mleka | |
2 jajci | |
100 g sladkorja | |
200 g stepene smetane | |
100 g temne čokolade |
Pripomočki
Aparat za sladoled Uporabljamo aparat za sladoled s kompresorjem |
Prehranske vrednosti
307
Kalorije
28 g
Ogljikovi hidrati
17 g
Maščobe
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sladoledne mase
Stepite jajca in sladkor. Vmešajte mleko pri sobni temperaturi. Neprestano mešajte in pustite, da se ohladi v ledeni kopeli.
Označi kot dokončano
2.
Dokončajte sladoledno maso
Smetano stepite do trdega in jo vmešajte v sladoledno zmes.
Označi kot dokončano
3.
Zamrzovanje sladoleda
Sladoledno zmes vlijte v aparat za sladoled in jo mešajte 10 minut, dodajte liker in mešajte še 30 minut. Čokolado drobno sesekljajte in jo dodajte sladoledu v zadnjih dveh minutah. Prelijte v posodo za sladoled, za 30 minut postavite v zamrzovalnik in nato postrezite.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
Dodaj odgovor
Za objavo komentarja se morate prijaviti.