Sladoled After-Eight iz aparata za pripravo sladoleda
Meta in čokolada sta neverjetno doživetje okusa. Zato je naš sladoled After-Eight poseben. S svežo meto in pravo čokolado After Eight je ta sladoled čokoladni in metin hkrati. Tudi zelenkasta barva s slastnimi koščki čokolade je impresivna – vse leto! Preizkusite naš recept za metin sladoled After-Eight zdaj!
Sestavine
Izberite število obrokov
4 vejice sveže mete | |
80 g sladkorja | |
400 g stepene smetane | |
4 rumenjaki | |
10Tablete After Eight |
Pripomočki
Aparat za pripravo sladoleda | |
Mešalnik | |
Drobno cedilo |
Prehranske vrednosti
269
Kalorije
23 g
Ogljikovi hidrati
18 g
Maščobe
3 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravi si meto
Meto operite in posušite. V mešalniku zmešajte s polovico sladkorja.
Označi kot dokončano
2.
Segrevanje
V loncu segrejte smetano in dodajte metin sladkor, pustite stati na najnižji stopnji 10 minut in precedite skozi fino sito.
Označi kot dokončano
3.
Stepite, dokler se ne speni, in ohladite
Rumenjake s preostalim sladkorjem stepite do pene in med nenehnim mešanjem dodajte metino kremo. Sladoledno zmes stepajte v vodni kopeli približno 10 minut, da postane kremasta, nato pa jo 30 minut hladite.
Označi kot dokončano
4.
Grobo sesekljajte
Ploščice After Eight grobo sesekljajte in jih pustite, da se ohladijo.
Označi kot dokončano
5.
Vse v aparatu za sladoled
Sladoledno maso dajte v aparat za sladoled za približno 30 minut, tik pred koncem v aparat dajte koščke After-Eight in vključite.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.