Sladki krompirček iz friteze na vroč zrak
super easy
Sladki krompirček iz friteze na vroč zrak ni le sodoben, temveč tudi okusen in veliko bolj zdrav kot njegov kolega iz friteze. Hrustljav krompirček iz sladkega krompirja je z našimi Klarsteinovimi fritezami z vročim zrakom enostaven. V našem receptu vam pokažemo, kako jih odlično pripraviti. Želite še več receptov, pri katerih vam lahko pomaga vaš cvrtnik na vroč zrak? Obiščite našo kategorijo receptov, izberite tiste za svoj fritezni pekač na vroč zrak in poiščite navdih!
Sestavine
Izberite število obrokov
2 sladka krompirja približno 600 g | |
1žlica olja | |
2žlica živilskega škroba | |
2žlici mlete pekoče paprike | |
2žlici | |
1žlici kumine kumine | |
1žlička kurkume | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Toplozračna friteza |
Prehranske vrednosti
283
Kalorije
54 g
Ogljikovi hidrati
4 g
Maščoba
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sladki krompir
Krompir olupite in ga narežite. Za 60 minut jih namočite v hladno vodo.
Označi kot dokončano
2.
Dodajte začimbe
Začimbe zmešajte z rastlinskim oljem. Krompir dobro odcedite in ga prelijte z marinado, tako da je prekrit vsak košček.
Označi kot dokončano
3.
Cvrtje
Sladki krompir dajte v fritezo in ga pecite pri približno 220 °C. Pražite 25 minut.
Označi kot dokončano
Opombe
Če ne marate kurkume in kumine, lahko krompirček začinite, kakor želite: Kaj pa klasična morska sol, rožmarin in timijan ali malo čilija?
Hranilne vrednosti so približne glede na količino sestavin. Možne so odstopanja v hranilnih vrednostih.