Rabarbarina in jagodna limonada

Limonada iz rabarbare in jagod je danes na našem meniju pijač. Ker je ta limonada popolna osvežitev za vroče dni. Kisla rabarbara in sladke jagode so neustavljiva eksplozija okusov v eni pijači. Enostavno pripravite limonado doma in razveselite sebe, prijatelje in družino s to barvito in osvežilno pijačo!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
2 kg rabarbare
500 g jagod
2 limeti
150 g sladkorja
500 ml gazirane vode
Pripomočki
1 čista kuhinjska brisača ali lanena krpa

Prehranske vrednosti

150 Kalorije
32 g Ogljikovi hidrati
1 g Maščobe
1 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite rabarbaro

Rabarbarino operite in narežite na 1 cm velike koščke. Postavite v lonec in prelijte s 500 ml vode. Dodajte 2/3 sladkorja in kuhajte vsaj 1 uro. Rabarbarino precedite skozi kuhinjsko brisačo ali platneno krpo za vsaj 4 ure (bolje čez noč), da se sirup ujame.
Označi kot dokončano
2.

Zavrite sirup

Sok rabarbare s preostalim sladkorjem zavremo in pustimo, da se ohladi.
Označi kot dokončano
3.

Pripravite jagode

Jagode operemo, odstranimo zelene dele in jih narežemo na majhne kocke. Iz ene limete iztisnite sok, drugo limeto pa narežite na tanke rezine.
Označi kot dokončano
4.

Nalijte limonado

Soku rabarbare, limetinemu soku in jagodam dodajte 500 ml gazirane vode (po želji lahko uporabite več ali manj vode), okrasite z rezinami limete in uživajte ledeno hladno.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske ​​informacije so približni napotki, ki temeljijo na navedenih sestavinah. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF