Potopljena jabolčna pita

Potopljena jabolčna pita nas spominja na prijetne obiske v babičini hiši. Tudi vas? Nato sledi vaš novi najljubši recept. Ker v naši domači kuhinji pečemo nesporno klasiko in jabolka izboljšamo z malo cimeta in limoninega soka. Jabolka dobro vtisnite v testo, ko jih polagate vanj. Uživajte v peki!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
5 velikih jabolk
1 limona
2žlički cimeta
200 g margarine
6 jajc
300 g moke
250 g sladkorja
1ščepec soli
1/2vrečke pecilnega praška
Pripomočki
kuhinjski robot neobvezno
ali ročni mešalnik
pekač za torte s premerom 22 ali 24 cm

Prehranske vrednosti

358 Kalorije
47 g Ogljikovi hidrati
16 g Maščobe
5 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite jabolka

Jabolka olupite, odstranite sredice, jih razrežite na četrtine in na zunanji strani naredite nekaj približno 0,5 cm globokih utorov. Naribajte lupino limone in iztisnite iz nje sok. Kose jabolka zmešajte z limoninim sokom in cimetom.
Označi kot dokončano
2.

Priprava testa

V ponvi stopite margarino. Ločite jajca. Beljake stepite do trdega. Rumenjake s sladkorjem stepite v penasto strukturo. Mešanici rumenjakov dodajte pecilni prašek, moko, limonino lupinico in margarino. Dobro premešajte. Nežno dodajte sneg iz beljakov in premešajte.
Označi kot dokončano
3.

Pečico segrejte

Segrevanje pečice Pečico segrejte na 180 °C na zgornjem/spodnjem ogrevanju.
Označi kot dokončano
4.

Speči torto

Pekač obložite s papirjem za peko ali ga temeljito namastite. Testo vlijte v model, po njem razporedite jabolka in jih dobro pritisnite. Pecite 45 minut. Preizkus opravite z zobotrebcem.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF