Piškoti z arašidovim maslom
Naši piškotki z arašidovim maslom so prava poslastica. Na zunanji strani hrustljavi, v notranjosti mehki in edinstveno orehovi. So tudi veganski in pripravljeni v manj kot 20 minutah, zato jih lahko jeste tople. Ne verjamete? Potem je skrajni čas, da izvlečete cvrtnik in preizkusite ta recept.
Sestavine
Izberite število obrokov
30 g veganskega masla | |
65 g arašidovega masla | |
80 g rjavega sladkorja | |
15 ml rastlinske mlečne alternative po vaši izbiri | |
60 g moke | |
1/4čajne žličke ekstrakta vanilije | |
1/4žličke sode bikarbone | |
1ščepec soli |
Pripomočki
Toplozračna friteza poljubno |
Prehranske vrednosti
98
Kalorije
11 g
Ogljikovi hidrati
5 g
Maščobe
2 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite testo
Maslo segrejte na sobno temperaturo in ga zmešajte z vsemi sestavinami, da nastane homogeno testo.
Označi kot dokončano
2.
Oblikujte piškote
Testo razdelite na 12 enakih delov in jih oblikujte v kroglice. Z vilicami na papir za peko vtisnite križni vzorec.
Označi kot dokončano
3.
Peka
Piškote položite v pekač (morda jih boste morali peči v več serijah) in jih pri 160 °C pecite 5 do 6 minut, da se zlato rjavo obarvajo. Pustite, da se ohladijo (piškoti se bodo še nekoliko strdili).
Označi kot dokončano
Opombe
Če nimate friteze na vroč zrak, lahko piškote 10 minut pečete tudi v pečici pri 170 °C.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.