Pirine palačinke
Veganske pirine palačinke so danes na vrhu našega seznama za poseben zajtrk. Hitro pripravljene, postrežene s svežim sadjem in jogurtom – nihče se ne more upreti tej mali poslastici. Zato je pomembno, da poskusite naše pirine palačinke tudi vi. Imate doma cvrtnik na vroč zrak? Potem lahko v njem preprosto spečete veganske palačinke. Seveda lahko uporabite tudi klasično ponev.
Sestavine
Izberite število obrokov
75 g pirine moke | |
25 g škroba | |
1/2 banane | |
1žlička lešnikovega masla | |
130 ml rastlinskega mleka po izbiri | |
20 g vanilijeve kreme v prahu | |
1/2žličke pecilnega praška | |
1žlička jabolčnega kisa | |
1žlička cimeta | |
2žlički nizkokalorične skute |
Za preliv
100 g svežega jagodičevja po izbiri | |
30 g oreščkov po izbiri | |
100 g sojinega jogurta |
Pripomočki
Friteza z vročim zrakom |
Prehranske vrednosti
440
Kalorije
62 g
Ogljikovi hidrati
14 g
Maščobe
14 g
Beljakovine
Postopek
1.
Zgnetite testo
Banano pretlačite z vilicami in jo zmešajte z ostalimi sestavinami za palačinke, da nastane gladko testo. Maso pustite počivati 10 minut pri sobni temperaturi.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite pirine palačinke
Maso za palačinke v delih položite v cvrtnik na vroč zrak in ga v režimu za peko pecite 5 minut. Lahko jih tudi po serijah spečete v ponvi z malo rastlinskega olja.
Označi kot dokončano
3.
Postrezite palačinke
Palačinke postrezite z jagodičevjem, oreščki in sojinim jogurtom.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na sestavine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.