Panna Cotta z borovnicami

Panna Cotta je prava italijanska klasična sladica. Danes bomo slastno sladico zaključili z borovnicami, ki ji bodo dale svež in saden okus. Panna Cotta z borovnicami je kot nalašč za večerjo z več jedmi, saj jo lahko pripravite že dan prej: Pripravite jo lahko dan prej, ohlajena pa je še boljšega okusa! Preizkusite jih zdaj!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
150 ml stepene smetane
2 lista želatine
20 g rjavega sladkorja
1 strok vanilije
150 g borovnic svežih ali globoko zamrznjenih
2žlici sladkorja
2žlici vode
1/2žlice limoninega soka
1žlica likerja Cassis neobvezno
Pripomočki
Ročni mešalnik ali kuhinjski robot

Prehranske vrednosti

327 Kalorije
33 g Ogljikovi hidrati
20 g Maščoba
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite panakoto

Za pripravo Panna Cotte najprej namočite želatino v hladno vodo. Rahlo skuhajte smetano s sladkorjem in narezanim strokom vanilije.
Označi kot dokončano
2.

Mešajte in ohlajajte

Iztisnite mehko želatino in jo z nenehnim mešanjem dodajte mešanici stepene smetane, ki ste jo prej vzeli iz štedilnika - mešanice ne smete več kuhati! Nato v kozarce nalijte Panna Cotto in to okusno sladico postavite v hladilnik za vsaj 4 ure.
Označi kot dokončano
3.

Priprava borovnic

Za borovnice: vodo, limonin sok in sladkor zavrite, dodajte 3/4 borovnic (ali žganje cassis) in kuhajte približno 20 minut.
Označi kot dokončano
4.

Ohladite

Mešanico grobo zmešajte in ohladite.
Označi kot dokončano
5.

Shranjujte in postrezite

Panna cotto okrasite z borovničevim pirejem in preostalimi borovnicami ter postrezite.
Označi kot dokončano

Opombe

Če vam borovnice niso najljubše, lahko uporabite tudi jagode ali maline.
Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF