Ovseni piškoti z rozinami
Piškotki z ovsenimi rozinami so mehki v notranjosti, hrustljavi na zunanji strani in hitro pripravljeni! Ne verjamete? Nato preizkusite naš hitri recept iz cvrtnika na vroč zrak. Ti veganski piškoti z malo sestavinami in zelo preprosto pripravo bodo v hipu na vašem seznamu najljubših piškotov.
Sestavine
Izberite število obrokov
110 g veganskega masla | |
40 g kokosovega cvetnega sladkorja | |
20 g rjavega sladkorja | |
1žlica mletih lanenih semen | |
3žlice vode | |
1žlička ekstrakta vanilije | |
1/2čajne žličke cimeta | |
125 g moke | |
150 g rozin | |
155 g ovsenih kosmičev | |
1/2čajne žličke sode bikarbone | |
1ščepec soli |
Pripomočki
Toplozračna friteza poljubno |
Prehranske vrednosti
111
Kalorije
15 g
Ogljikovi hidrati
5 g
Maščobe
2 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite jajčni nadomestek
Zmešajte vodo in lanena semena ter pustite, da se 15 minut hladijo.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite testo
Maslo naj se zmehča. Z rjavim in kokosovim sladkorjem stepajte, dokler se sladkor ne speni in postane puhast. Vmešajte jajčni nadomestek in vanilijev izvleček. Nato vmešajte vse suhe sestavine in rozine, da dobite gosto in lepljivo testo.
Označi kot dokončano
3.
Peka piškotov
Testo razdelite na približno 24 enakih delov in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko (večkrat boste morali naložiti na pladenj in peci). Zgornji del piškotov nekoliko sploščite in jih 12 minut pecite pri 160 °C.
Označi kot dokončano
Opombe
Če nimate cvrtnika, lahko piškote spečete tudi v pečici.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.