Lešnikovo mleko s čokolado

Lešnikovo mleko s čokolado je kot napitek Nutella, ki vam bo zagotovo posladkal jutro. Lešniki so odličen vir beljakovin in zdravih maščob ter polni mineralov. Čokoladno mleko z lešniki spominja na Nutello, vendar je veliko bolj zdravo za vas. Je okusno, kremasto, čokoladno in rahlo sladko. Čokoladno mleko z lešniki lahko postrežete ohlajeno s čokoladnimi piškoti ali kot vročo čokolado z vegansko stepeno smetano. V našem vodniku vam razlagamo, kako najti te in številne druge veganske alternative. Lešnikovo mleko lahko uporabite tudi v smoothijih, sladoledu, sladicah ali kavi. Samo spijte pijačo! Odlično!

Sestavine

Izberite število obrokov
80 g blanširanih lešnikov brez lupine lahko najdete na internetu ali v ekoloških supermarketih. Oreščke lahko tudi na kratko blanširamo v vroči vodi in nato nežno odstranimo lupino.
1ščepec morske soli
2zvrhani čajni žlički kakava v prahu
3 datlji
Pripomočki
Aparat za pripravo rastlinskega mleka (Marcia)

Prehranske vrednosti

196 Kalorije
7 g Ogljikovi hidrati
16 g Maščobe
5 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite aparat za pripravo rastlinskega mleka

Rezervoar za vodo napolnite s filtrirano vodo. Vstavite vse sestavine v mešalno posodo.
Označi kot dokončano
2.

Nastavitev aparata za pripravo rastlinskega mleka

Pritisnite tipko za zagon, s tipko za izbiro izberite ustrezen program. Večkrat pritisnite tipko za zmogljivost, dokler ne dosežete prostornine 600 ml. Pritisnite tipko Štart. Po 17 minutah ali ko se oglasi zvočni signal, je mleko pripravljeno. Mleko lahko takoj spijete. Preostanek prelijte v steklenico s tesno prilegajočim se pokrovčkom in shranite v hladilniku. V nepredušno zaprti posodi bo lešnikovo mleko v hladilniku zdržalo od 3 do 5 dni.
Označi kot dokončano

Opombe

Po koncu delovanja aparat lahko odstranite posodo za ročaj (pazite, ker je vroča!). Naprava se bo nato samodejno očistila.
Ena porcija ustreza približno 200 ml mandljevega mleka. Iz recepta lahko pripravite 3 porcije.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF