Ledena kava z malinovim sirupom

Ledena kava z malinovim sirupom – naš poletni hit bo vaši jutranji kavi dodal poletni pridih. Samo očistite nekaj malin, jih dajte v kozarec in prelijte s pripravljeno kavo in mlečno peno. Količino sladkorja prilagodite svojemu okusu. Če ne marate semenk, malinov pire preprosto precedite skozi zelo fino cedilo. Seveda lahko kavo posladkate tudi z drugim jagodičevjem ali sadjem. Preprosto poskusite!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
150 g malin
80 g sladkorja
300ml polnomastnega mleka ali veganskega mleka za bariste
200 ml kave
6 velikih kock ledu
Pripomočki
Kavni aparat neobvezno, po možnosti kotliček za kavo ali drug način priprave črne kave
Penilec mleka

Prehranske vrednosti

300 Kalorije
52 g Ogljikovi hidrati
6 g Maščobe
6 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sirupa

Maline operite in osušite. Dajte jih v lonec s sladkorjem in vodo. Na nizki temperaturi kuhajte približno 30 minut. Maline pretlačite z vilicami.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite ledeno kavo

Skuhajte svežo kavo in jo pustite, da se nekoliko ohladi. Spenite mleko.
Označi kot dokončano
3.

Postrezite ledeno kavo

Ledene kocke porazdelite v dva visoka kozarca. V vsak kozarec vlijte dve žlici malinovega sirupa. Dodajte kavo in dolijte mlečno peno.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko razlikujejo od dejanskega stanja.
 Shrani kot PDF