Domače mandljevo maslo

Mandljevo maslo je resnično vsestransko uporabno. Za peko, v muslijih, kašah ali preprosto na pečenih izdelkih: mandljevo maslo je primerno povsod. Ali ste vedeli, da vam ga ni treba kupiti v supermarketu po ne vedno prijazni ceni? Zlahka ga lahko pripravite sami doma. Vse, kar potrebujete, so mandlji in zelo zmogljiv mešalnik. Uporabljamo kuhinjski robot Klarstein GrandPrix – mandlje zmeša v trenutku. Čas je, da se lotimo dela!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
400 g mandljev
2čajni žlički cimeta po želji
2žlici agavinega sirupa ali drugega sladila, po želji
Pripomočki
GrandPrix ali drugega zmogljivega mešalnika

Prehranske vrednosti

2609 Kalorije
40 g Ogljikovi hidrati
224 g Maščobe
84 g Beljakovine

Postopek

1.

Praženje mandljev

Mandlje brez olja pražite v ponvi na srednjem ognju približno 5 minut, da postanejo dišeči in rahlo rjavi. Pustite, da se ohladijo.
Označi kot dokončano
2.

Mandlje pretlačite v pire

Mandlje dajte v aparat GrandPrix in jih v presledkih miksajte na najvišji stopnji. Na začetku zadostujejo kratki intervali 10-15 sekund. V vmesnih intervalih maso s sten obrišite z brisalcem. Če začne zmes nastajati kot pasta, lahko podaljšate časovni interval (približno 30-60 sekund).
Označi kot dokončano
3.

Zmehčajte mandljevo maslo

Ko dobite gladko in kremasto maso (to traja približno 10-15 minut), jo lahko zmehčate z agavinim sirupom in cimetom. Še enkrat na kratko premešajte in uživajte!
Označi kot dokončano

Opombe

Če želite svetlo mandljevo maslo, kupite olupljene mandlje ali jih olupite po praženju. Položite jih v kuhinjsko brisačo in jih obrišite do suhega.
Mandljevo maslo bo v hladilniku v nepredušno zaprti posodi zdržalo dva tedna.
Ena porcija je celoten kozarec mandljevega masla.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF