Domače mandljevo maslo
super easy
Mandljevo maslo je resnično vsestransko uporabno. Za peko, v muslijih, kašah ali preprosto na pečenih izdelkih: mandljevo maslo je primerno povsod. Ali ste vedeli, da vam ga ni treba kupiti v supermarketu po ne vedno prijazni ceni? Zlahka ga lahko pripravite sami doma. Vse, kar potrebujete, so mandlji in zelo zmogljiv mešalnik. Uporabljamo kuhinjski robot Klarstein GrandPrix – mandlje zmeša v trenutku. Čas je, da se lotimo dela!
Sestavine
Izberite število obrokov
400 g mandljev | |
2čajni žlički cimeta po želji | |
2žlici agavinega sirupa ali drugega sladila, po želji |
Pripomočki
GrandPrix ali drugega zmogljivega mešalnika |
Prehranske vrednosti
2609
Kalorije
40 g
Ogljikovi hidrati
224 g
Maščobe
84 g
Beljakovine
Postopek
1.
Praženje mandljev
Mandlje brez olja pražite v ponvi na srednjem ognju približno 5 minut, da postanejo dišeči in rahlo rjavi. Pustite, da se ohladijo.
Označi kot dokončano
2.
Mandlje pretlačite v pire
Mandlje dajte v aparat GrandPrix in jih v presledkih miksajte na najvišji stopnji. Na začetku zadostujejo kratki intervali 10-15 sekund. V vmesnih intervalih maso s sten obrišite z brisalcem. Če začne zmes nastajati kot pasta, lahko podaljšate časovni interval (približno 30-60 sekund).
Označi kot dokončano
3.
Zmehčajte mandljevo maslo
Ko dobite gladko in kremasto maso (to traja približno 10-15 minut), jo lahko zmehčate z agavinim sirupom in cimetom. Še enkrat na kratko premešajte in uživajte!
Označi kot dokončano
Opombe
Če želite svetlo mandljevo maslo, kupite olupljene mandlje ali jih olupite po praženju. Položite jih v kuhinjsko brisačo in jih obrišite do suhega.
Mandljevo maslo bo v hladilniku v nepredušno zaprti posodi zdržalo dva tedna.
Ena porcija je celoten kozarec mandljevega masla.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.