Breskov sladoled
Breskov sladoled iz sladoledarja je izjemno kremast, dobesedno vaše brbončice plešejo in vas zagotovo spravi v dobro voljo. Ta sladoled je zelo hitro pripravljen, ne zahteva skoraj nobenega truda in ima čudovito barvo. Naš nasvet: Namesto breskev lahko ta preprost sladoled pripravite tudi z drugim sadjem in jagodičevjem. Priprava ostaja enaka: vse očistite, dajte v aparat za sladoled in pustite, da naredi vse drugo.
Sestavine
Izberite število obrokov
250 g olupljenih breskev brez koščice Olupljene brez koščice. Uporabite lahko tudi breskve iz pločevinke | |
150 ml smetane | |
1 limeta | |
100 g sladkorja |
Pripomočki
Aparat za sladoled | |
Mešalnik neobvezno | |
ali potopni mešalnik |
Prehranske vrednosti
165
Kalorije
26 g
Ogljikovi hidrati
7 g
Maščobe
1 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite zmes za sladoled
Vse sestavine zmešajte v pire. Po želji eno breskev narežite na majhne kocke in jih dodajte sladoledu ob koncu zamrzovanja.
Označi kot dokončano
2.
Zamrznite sladoled
Sladoledno zmes dajte v aparat za sladoled in zamrzujte približno 3 minute. Če želite sladoled začiniti, v zadnjih treh minutah zamrzovanja dodajte drobno sesekljano breskev.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.