Borovničev sladoled z rdečim vinom
Borovničev sladoled z rdečim vinom – kombinacija, ki je še niste srečali? Če imate radi sadje, jagodičevje in polne okuse, je ta recept za sladoled kot nalašč za vas. Zaradi izrazite barve in različnih okusov je ta domači sladoled nekaj posebnega. Poskusite!
Sestavine
Izberite število obrokov
300 ml suhega rdečega vina na primer Cabernet | |
100 g borovnic | |
60 ml portskega vina | |
60 ml likerja iz črnega ribeza na primer Cassis | |
1 strok vanilije | |
1/2 pomaranče | |
150 g masla |
Pripomočki
Aparat za pripravo sladoleda | |
Drobno sito |
Prehranske vrednosti
296
Kalorije
7 g
Ogljikovi hidrati
25 g
Maščobe
1 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Borovnice dobro operite in osušite. Vanilijev strok razrežite po dolžini in postrgajte kašo. Olupite lupino polovice pomaranče in iztisnite sok.
Označi kot dokončano
2.
Skuhajte vino
Na nizki temperaturi kuhajte rdeče vino. Zmanjšajte količino na približno 200 ml, odstavite z ognja in pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
3.
Vse skupaj zavrite
Borovnice, vino portovec, liker, pomarančno lupinico in sok, vanilijev strok in kašo ter sladkor segrejte v loncu in kuhajte približno 10 minut, da se sestavine povežejo. Odstranite vanilijev strok in pomarančno lupino, mešanico fino zmešajte v mešalniku in nato precedite skozi fino sito.
Označi kot dokončano
4.
Dokončajte sladoledno zmes
Zmešajte borovničevo zmes in rdeče vino. Maslo narežite na kocke in ga postopoma vmešajte v sladoledno zmes.
Označi kot dokončano
5.
Zamrznite sladoled
Sladoledno zmes dajte v aparat za sladoled in zamrzujte približno 30 minut, dokler ne dosežete želene konsistence. Uživajte ga takoj ali ga shranite v nepredušno zaprti posodi v zamrzovalniku.
Označi kot dokončano
Opombe
Nimate portovca ali likerja? Uporabite več tega, kar imate.
Iz naših sestavin pripravite približno 500 g sladoleda, kar je 5 porcij. Vsaka je težka približno 100 gramov.