Lešnikov sladoled
Lešnikov sladoled je klasični sladoled z oreščki, ki preprosto ne sme manjkati v naši ponudbi kremnih sladoledov. Recept je hiter in enostaven za pripravo, zelo oreškast, zaradi karamelnega sirupa pa dobi poseben pridih. Naj bo s kepico vanilijevega sladoleda ali v slastnem orehovem koktajlu, vsekakor morate poskusiti ta slastni sladoled.
Sestavine
Izberite število obrokov
50 g lešnikov | |
4 jajca | |
400 ml stepene smetane | |
4žlice lešnikovega sirupa | |
4žlice karamelnega sirupa | |
1ščepec soli |
Pripomočki
Aparat za izdelavo sladoleda |
Prehranske vrednosti
296
Kalorije
14 g
Ogljikovi hidrati
24 g
Maščobe
6 g
Beljakovine
Postopek
1.
Praženje oreščkov
Lešnike sesekljajte tako drobno, kot želite, in jih brez dodajanja olja 10 minut pražite v ponvi na srednjem ognju, dokler ne porjavijo in začutite njihovo aromo.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite zmes za sladoled
Ločite jajca. Jajčne rumenjake in karamelni sirup stepajte v vodni kopeli, dokler se ne spenijo in postanejo kremasti. Vmešajte lešnikov sirup in lešnike. Odstranite z ognja in pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
3.
Dokončajte sladoledno zmes
Beljake s soljo stepite do trdega. Ločeno stepite smetano za stepanje, da postane čvrsta. Vse sestavine zmešajte v kremasto sladoledno zmes.
Označi kot dokončano
4.
Zamrznite sladoled
Sladoledno zmes dajte v aparat za sladoled in zamrzujte približno 30 minut, dokler ne dosežete želene konsistence. Uživajte ga takoj ali ga shranite v nepredušno zaprti posodi v zamrzovalniku.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.