Lešnikov sladoled

Lešnikov sladoled je klasični sladoled z oreščki, ki preprosto ne sme manjkati v naši ponudbi kremnih sladoledov. Recept je hiter in enostaven za pripravo, zelo oreškast, zaradi karamelnega sirupa pa dobi poseben pridih. Naj bo s kepico vanilijevega sladoleda ali v slastnem orehovem koktajlu, vsekakor morate poskusiti ta slastni sladoled.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
50 g lešnikov
4 jajca
400 ml stepene smetane
4žlice lešnikovega sirupa
4žlice karamelnega sirupa
1ščepec soli
Pripomočki
Aparat za izdelavo sladoleda

Prehranske vrednosti

296 Kalorije
14 g Ogljikovi hidrati
24 g Maščobe
6 g Beljakovine

Postopek

1.

Praženje oreščkov

Lešnike sesekljajte tako drobno, kot želite, in jih brez dodajanja olja 10 minut pražite v ponvi na srednjem ognju, dokler ne porjavijo in začutite njihovo aromo.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite zmes za sladoled

Ločite jajca. Jajčne rumenjake in karamelni sirup stepajte v vodni kopeli, dokler se ne spenijo in postanejo kremasti. Vmešajte lešnikov sirup in lešnike. Odstranite z ognja in pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
3.

Dokončajte sladoledno zmes

Beljake s soljo stepite do trdega. Ločeno stepite smetano za stepanje, da postane čvrsta. Vse sestavine zmešajte v kremasto sladoledno zmes.
Označi kot dokončano
4.

Zamrznite sladoled

Sladoledno zmes dajte v aparat za sladoled in zamrzujte približno 30 minut, dokler ne dosežete želene konsistence. Uživajte ga takoj ali ga shranite v nepredušno zaprti posodi v zamrzovalniku.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF