Juha iz pečenih paradižnikov

Juha iz pečenega paradižnika je prava poslastica za dušo. Priprava je preprosta in hitra, okus pa zelo prijeten. Vse sestavine damo na pladenj, jih ocvremo, nato pa jih pretlačimo in dobimo topel obrok, ki je prava nagrada po dolgem dnevu. Naš nasvet: juho lahko tudi zamrznete, in ko ne morete slediti kuhanju, je kot bi jo našli. Zato je to obrok, ki ga lahko imate vedno pri roki v zamrzovalniku. Se vam zdi, da je to pravi načrt za vas? Potem si oglejte naš preprost recept!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 kg svežega paradižnika
2 rdeči čebuli
1 glava
2 rdeči papriki
1šopek sveže bazilike
1/4šopka svežega žajblja
200 ml veganske smetane za kuhanje
700 ml zelenjavne juhe
2žlici olivnega olja
1žlica rjavega sladkorja
sol in poper po okusu
Pripomočki
Mešalnik neobvezno
ali Palični mešalnik

Prehranske vrednosti

234 Kalorije
24 g Ogljikovi hidrati
21 g Maščobe
7 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Paradižnik in papriko operite. Paradižnike razrežite na četrtine. Papriki odstranite semena in jo narežite na večje kose. Čebulo olupite in jo razrežite na četrtine. Odrežite vrh česna. Baziliko in žajbelj operite in posušite.
Označi kot dokončano
2.

Priprava pečice

Pečico segrejte na 200 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
3.

Pečenje zelenjave

Papriko, paradižnik, čebulo in česen položite v pekač. Pokapajte z oljčnim oljem, potresite s sladkorjem, soljo in poprom. Pecite približno 30 minut, da se vse zmehča in skuha.
Označi kot dokončano
4.

Jušni pire

Zelenjavo, vegansko smetano, zelenjavno juho, žajbelj in baziliko dajte v mešalnik in z visoko hitrostjo zmešajte v kremno juho. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
5.

Zamrznite juho

Vročo juho dajte v velike pladnje za ledene kocke, ohladite in postavite v zamrzovalnik. Po potrebi vzemite iz zamrzovalnika, odmrznite na zmerni temperaturi s pokrovom in uživajte.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF