Juha iz pečenih paradižnikov
Juha iz pečenega paradižnika je prava poslastica za dušo. Priprava je preprosta in hitra, okus pa zelo prijeten. Vse sestavine damo na pladenj, jih ocvremo, nato pa jih pretlačimo in dobimo topel obrok, ki je prava nagrada po dolgem dnevu. Naš nasvet: juho lahko tudi zamrznete, in ko ne morete slediti kuhanju, je kot bi jo našli. Zato je to obrok, ki ga lahko imate vedno pri roki v zamrzovalniku. Se vam zdi, da je to pravi načrt za vas? Potem si oglejte naš preprost recept!
Sestavine
Izberite število obrokov
1 kg svežega paradižnika | |
2 rdeči čebuli | |
1 glava | |
2 rdeči papriki | |
1šopek sveže bazilike | |
1/4šopka svežega žajblja | |
200 ml veganske smetane za kuhanje | |
700 ml zelenjavne juhe | |
2žlici olivnega olja | |
1žlica rjavega sladkorja | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Mešalnik neobvezno | |
ali Palični mešalnik |
Prehranske vrednosti
234
Kalorije
24 g
Ogljikovi hidrati
21 g
Maščobe
7 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Paradižnik in papriko operite. Paradižnike razrežite na četrtine. Papriki odstranite semena in jo narežite na večje kose. Čebulo olupite in jo razrežite na četrtine. Odrežite vrh česna. Baziliko in žajbelj operite in posušite.
Označi kot dokončano
2.
Priprava pečice
Pečico segrejte na 200 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
3.
Pečenje zelenjave
Papriko, paradižnik, čebulo in česen položite v pekač. Pokapajte z oljčnim oljem, potresite s sladkorjem, soljo in poprom. Pecite približno 30 minut, da se vse zmehča in skuha.
Označi kot dokončano
4.
Jušni pire
Zelenjavo, vegansko smetano, zelenjavno juho, žajbelj in baziliko dajte v mešalnik in z visoko hitrostjo zmešajte v kremno juho. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
5.
Zamrznite juho
Vročo juho dajte v velike pladnje za ledene kocke, ohladite in postavite v zamrzovalnik. Po potrebi vzemite iz zamrzovalnika, odmrznite na zmerni temperaturi s pokrovom in uživajte.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.