Rabarbarina in jagodna limonada
Limonada iz rabarbare in jagod je danes na našem meniju pijač. Ker je ta limonada popolna osvežitev za vroče dni. Kisla rabarbara in sladke jagode so neustavljiva eksplozija okusov v eni pijači. Enostavno pripravite limonado doma in razveselite sebe, prijatelje in družino s to barvito in osvežilno pijačo!
Sestavine
Izberite število obrokov
2 kg rabarbare | |
500 g jagod | |
2 limeti | |
150 g sladkorja | |
500 ml gazirane vode |
Pripomočki
1 čista kuhinjska brisača ali lanena krpa |
Prehranske vrednosti
150
Kalorije
32 g
Ogljikovi hidrati
1 g
Maščobe
1 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite rabarbaro
Rabarbarino operite in narežite na 1 cm velike koščke. Postavite v lonec in prelijte s 500 ml vode. Dodajte 2/3 sladkorja in kuhajte vsaj 1 uro. Rabarbarino precedite skozi kuhinjsko brisačo ali platneno krpo za vsaj 4 ure (bolje čez noč), da se sirup ujame.
Označi kot dokončano
2.
Zavrite sirup
Sok rabarbare s preostalim sladkorjem zavremo in pustimo, da se ohladi.
Označi kot dokončano
3.
Pripravite jagode
Jagode operemo, odstranimo zelene dele in jih narežemo na majhne kocke. Iz ene limete iztisnite sok, drugo limeto pa narežite na tanke rezine.
Označi kot dokončano
4.
Nalijte limonado
Soku rabarbare, limetinemu soku in jagodam dodajte 500 ml gazirane vode (po želji lahko uporabite več ali manj vode), okrasite z rezinami limete in uživajte ledeno hladno.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske informacije so približni napotki, ki temeljijo na navedenih sestavinah. Možna so odstopanja.