Veganska Panna Cotta
Priprava veganske panna cotte sploh ni zapletena. Se sprašujete, kako pripraviti tako okusno sladico brez smetane? Naj vam povemo: svileni tofu je čarobna beseda. Skupaj z vanilijevim sladkorjem in sladkorjem v prahu je kremasta in neprimerljivo bolj okusna. Še en plus: hranilne vrednosti te sladice so res impresivne, saj ima le 125 kalorij na porcijo. Panna cotta je pripravljena z okusno jagodno omako kot prelivom. Seveda lahko uporabite tudi sadje, jagodičevje, marmelade in še veliko več. Ustvarite panna cotto po svojem okusu! Želite več receptov? Oglejte si vse naše sladice!
Sestavine
Izberite število obrokov
150 g svilnatega tofuja | |
200 ml rastlinskega mleka po izbiri | |
3 žlice sladkorja v prahu | |
1 strok vanilije | |
1žlička agar agarja v prahu na voljo v ekoloških supermarketih |
Za jagodno omako
200 g jagod svežih ali zamrznjenih | |
3žlice sladkorja v prahu | |
1 limona | |
1žlica koruzne moke |
Pripomočki
Desertni kozarci | |
Mešalnik za kozarce za sladice neobvezno | |
ali potopni mešalnik |
Prehranske vrednosti
125
Kalorije
23 g
Ogljikovi hidrati
2 g
Maščobe
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Za panna cotto
Vse sestavine zmešajte v mešalniku v gladko in homogeno maso. V loncu jo enkrat zavrite, nato ga razdelite v 4 desertne kozarce in pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
2.
Priprava jagodne omake
Jagode po potrebi očistite. Naribajte lupino limone in iztisnite sok. Oboje dajte v ponev s sladkorjem v prahu in kuhajte, dokler se jagode popolnoma ne zmehčajo. Po potrebi pripravimo pire. Koruzno moko raztopite v 1 žlici hladne vode in jo vmešajte v vročo omako. Panna cotto prelijte z omako in jo po želji okrasite z jagodičevjem. Pustite, da se ohladi, in uživajte.
Označi kot dokončano