Panna Cotta z borovnicami
Panna Cotta je prava italijanska klasična sladica. Danes bomo slastno sladico zaključili z borovnicami, ki ji bodo dale svež in saden okus. Panna Cotta z borovnicami je kot nalašč za večerjo z več jedmi, saj jo lahko pripravite že dan prej: Pripravite jo lahko dan prej, ohlajena pa je še boljšega okusa! Preizkusite jih zdaj!
Sestavine
Izberite število obrokov
150 ml stepene smetane | |
2 lista želatine | |
20 g rjavega sladkorja | |
1 strok vanilije | |
150 g borovnic svežih ali globoko zamrznjenih | |
2žlici sladkorja | |
2žlici vode | |
1/2žlice limoninega soka | |
1žlica likerja Cassis neobvezno |
Pripomočki
Ročni mešalnik ali kuhinjski robot |
Prehranske vrednosti
327
Kalorije
33 g
Ogljikovi hidrati
20 g
Maščoba
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite panakoto
Za pripravo Panna Cotte najprej namočite želatino v hladno vodo. Rahlo skuhajte smetano s sladkorjem in narezanim strokom vanilije.
Označi kot dokončano
2.
Mešajte in ohlajajte
Iztisnite mehko želatino in jo z nenehnim mešanjem dodajte mešanici stepene smetane, ki ste jo prej vzeli iz štedilnika - mešanice ne smete več kuhati! Nato v kozarce nalijte Panna Cotto in to okusno sladico postavite v hladilnik za vsaj 4 ure.
Označi kot dokončano
3.
Priprava borovnic
Za borovnice: vodo, limonin sok in sladkor zavrite, dodajte 3/4 borovnic (ali žganje cassis) in kuhajte približno 20 minut.
Označi kot dokončano
4.
Ohladite
Mešanico grobo zmešajte in ohladite.
Označi kot dokončano
5.
Shranjujte in postrezite
Panna cotto okrasite z borovničevim pirejem in preostalimi borovnicami ter postrezite.
Označi kot dokončano
Opombe
Če vam borovnice niso najljubše, lahko uporabite tudi jagode ali maline.
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.