Korenčkovo pecivo

Korenčkovo pecivo je zelo sočno in zaradi glavne sestavine (presenetljivo je to korenje) ima čudovito barvo. Korenčkovi torti dodamo tudi kokosovo mleko in kosmiče. Tako bo torta dobila svež in poleten pridih, ki vam bo zagotovo všeč. Korenčkovo pecivo najraje pripravljamo v kuhinjskem robotu GrandPrix, saj je testo zelo zračno, korenje pa lahko naribate kar na drobno. Torto lahko pripravite tudi z ročnim mešalnikom in kuhinjskim strgalom! Na vrhu je žametna kremna glazura, ki je pika na i. Častna beseda!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
3 korenjčke
300 g pirine moke
1zavojček pecilnega praška
30 g škroba
200 g sladkorja
50 g naribanega kokosa
3 jajca
200 ml kokosovega mleka
1 pomaranča
1žlička muškatnega oreščka
1žlička soli
Za preliv
80 g masla
200 g kremnega sira
150 g sladkorja v prahu
1žlička limoninega soka
Pripomočki
1 GrandPrix
ali ročni mešalnik in kuhinjski strgalnik
1 pekač

Prehranske vrednosti

376 Kalorije
47 g Ogljikovi hidrati
18 g Maščobe
5 g Beljakovine

Postopek

1.

Naribajte korenje

Korenje olupite in odrežite konce. Z noževim nastavkom GrandPrix sesekljajte korenje 10 sekund pri hitrosti 7. (Korenje lahko naribate tudi s kuhinjskim strgalom).
Označi kot dokončano
2.

Zgnetite testo

Uporabite nastavek v aparatu GrandPrix (ali pa dajte korenje v skledo). Dodajte moko, pecilni prašek, škrob in jajca. Mešajte 25 sekund pri hitrosti 4 (lahko tudi z ročnim mešalnikom).
Označi kot dokončano
3.

Dokončajte testo

Naribajte pomarančno lupino. Dodajte kokosovo mleko, muškatni orešček, sol, pomarančno lupinico in drobljen kokos ter mešajte 3 minute na stopnji 3 (ali mešajte z ročnim mešalnikom).
Označi kot dokončano
4.

Segrevanje pečice

Pečico segrejte na 180 °C s kroženjem zraka.
Označi kot dokončano
5.

Pecimo torto

Pekač namastimo ali obložimo s papirjem za peko. Pripravljeno testo vlijte v pekač in ga pecite približno 40 minut. Izvedite preskus s kladivom.
Označi kot dokončano
6.

Preliv premešajte

Maslo v aparatu GrandPrix 30 sekund stepajte na stopnji 6, dokler ne postane kremasto. Dodajte kremni sir, sladkor v prahu in limonin sok ter mešajte 1 minuto pri hitrosti 4 do gladkega (ali ponovno uporabite ročni mešalnik).
Označi kot dokončano
7.

Okrasite torto

Pustite, da se torta popolnoma ohladi, premažite jo s prelivom in okrasite s kokosovimi kosmiči po okusu.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske informacije so približne in temeljijo na navedenih sestavinah. Možna so odstopanja.
Porcija se tukaj nanaša na en kos torte, ob predpostavki, da je torta sestavljena iz 12 kosov.
 Shrani kot PDF