Domači musli

Je granola sestavni del vašega zdravega zajtrka? Dobra izbira! Najraje pripravljamo domače. Vedno boste natančno vedeli, kaj je v njej, lahko uporabite vse svoje najljubše sestavine in jo spečete tako hrustljavo, kot vam je všeč. Danes v hrustljave müslije dodajamo lešnike, orehe, mandlje, ovsene kosmiče in še nekaj drugih sestavin. Vendar ne pozabite: Lahko ste ustvarjalni! Ne glede na to, ali gre za več oreščkov, semen, suhega sadja ali druge vrste sladkosti, lahko granolo vedno prilagodite, da bo čim bolj okusna. Osnovni recept ostaja preprost in vedno enak. Zato pripravite hrustljave sestavine in za naslednji zajtrk pripravite domačo granolo.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
150 g ovsenih kosmičev
3žlice mletih lanenih semen
30 g orehov
30 g lešnikov
30 g mandljev
2žlici medu veganska alternativa: agavin sirup
2žlici kokosovega olja
1žlička cimeta po želji

Prehranske vrednosti

141 Kalorije
13 g Ogljikovi hidrati
8 g Maščobe
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Orehe, lešnike in mandlje grobo sesekljajte. Zmešajte jih z ovsenimi kosmiči in lanenimi semeni.
Označi kot dokončano
2.

Segrevanje pečice

Pečico segrejte na 180 °C na zgornjem/spodnjem ogrevanju.
Označi kot dokončano
3.

Zmešajte granolo

Med in kokosovo olje segrejte na srednji temperaturi in premešajte. Dodajte mešanico orehov in dobro premešajte. Vse skupaj razporedite na pekač, obložen s peki papirjem, in pecite približno 30 minut, dokler ne porjavijo po vašem okusu. Občasno premešajte.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
Nepredušno zapakirana in shranjena na sobni temperaturi bo granola zdržala več tednov.
 Shrani kot PDF