Domači musli
Je granola sestavni del vašega zdravega zajtrka? Dobra izbira! Najraje pripravljamo domače. Vedno boste natančno vedeli, kaj je v njej, lahko uporabite vse svoje najljubše sestavine in jo spečete tako hrustljavo, kot vam je všeč. Danes v hrustljave müslije dodajamo lešnike, orehe, mandlje, ovsene kosmiče in še nekaj drugih sestavin. Vendar ne pozabite: Lahko ste ustvarjalni! Ne glede na to, ali gre za več oreščkov, semen, suhega sadja ali druge vrste sladkosti, lahko granolo vedno prilagodite, da bo čim bolj okusna. Osnovni recept ostaja preprost in vedno enak. Zato pripravite hrustljave sestavine in za naslednji zajtrk pripravite domačo granolo.
Sestavine
Izberite število obrokov
150 g ovsenih kosmičev | |
3žlice mletih lanenih semen | |
30 g orehov | |
30 g lešnikov | |
30 g mandljev | |
2žlici medu veganska alternativa: agavin sirup | |
2žlici kokosovega olja | |
1žlička cimeta po želji |
Prehranske vrednosti
141
Kalorije
13 g
Ogljikovi hidrati
8 g
Maščobe
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Orehe, lešnike in mandlje grobo sesekljajte. Zmešajte jih z ovsenimi kosmiči in lanenimi semeni.
Označi kot dokončano
2.
Segrevanje pečice
Pečico segrejte na 180 °C na zgornjem/spodnjem ogrevanju.
Označi kot dokončano
3.
Zmešajte granolo
Med in kokosovo olje segrejte na srednji temperaturi in premešajte. Dodajte mešanico orehov in dobro premešajte. Vse skupaj razporedite na pekač, obložen s peki papirjem, in pecite približno 30 minut, dokler ne porjavijo po vašem okusu. Občasno premešajte.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
Nepredušno zapakirana in shranjena na sobni temperaturi bo granola zdržala več tednov.