Veganski mandljevi piškoti- Zimterettini
Veganski mandljevi piškoti s cimetom: V tem receptu boste odkrili našo prilagoditev klasičnih italijanskih Amarettini. Ljubkovalno jih imenujemo Zimterettini. Piškote lahko pripravite z le nekaj sestavinami. Potrebujete le malo več časa. Medtem ko jih lahko pečemo le kratek čas, se v pečici sušijo 4 ure. Vendar se bo čakanje izplačalo – obljubljamo!
Sestavine
Izberite število obrokov
350 g mletih mandljev | |
200 g sladkorja v prahu | |
2žlički cimeta | |
8žličk vode | |
1žlička limoninega soka | |
1 organska pomaranča |
Pripomočki
Kuhinjski mešalni neobvezno | |
Kuhinjsko strgalo |
Prehranske vrednosti
127
Kalorije
10 g
Ogljikovi hidrati
8 g
Maščobe
3 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite testo
Pomarančo operite v vroči vodi in naribajte lupino. Vmešajte mandlje, sladkor v prahu in cimet. Dodajte vodo in limonin sok ter vse skupaj predelajte v gladko testo (to lahko storite ročno ali v kuhinjskem robotu).
Označi kot dokončano
2.
Oblikujte piškote
Testo oblikujte v 24 enako velikih kroglic. Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pustite, da se sušijo 4 ure.
Označi kot dokončano
3.
Peci piškotke
Pečico segrejte na 230 °C s kroženjem zraka. Veganske mandljeve piškote pecite 3-5 minut. Ko se ohladijo, jih po okusu posujte s sladkorjem v prahu.
Označi kot dokončano
Opombe
Ena porcija je enaka enemu piškotu.
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.