Solata iz rdeče pese
Solata iz rdeče pese je kot nalašč za vaš jesenski jedilnik. Da, saj solate niso vedno samo poletne. Ta solata dobi čudovit okus, ko ji dodate hrustljave orehe in sladko zemeljsko rdečo peso. Za preliv najraje uporabimo naš medeno-gorčični preliv, saj lepo dopolnjuje celotno sestavo. Kot predjed, priloga ali vmesni obrok: Te solate ne smete zamuditi!
Sestavine
Izberite število obrokov
200 g poljske solate | |
1/2 kumare | |
200 g koktajl paradižnika | |
50 g orehov | |
200 g rdeče pese predkuhane | |
100 g kozjega sira Druga možnost je feta sir | |
1šopek peteršilja | |
1/4šopka mete | |
1porcija medeno-gorčičnega preliva | |
sol in poper za začimbe |
Prehranske vrednosti
233
Kalorije
8 g
Ogljikovi hidrati
19 g
Maščobe
5 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Operite in posušite solato. Kumare in paradižnike operite in narežite. Orehe grobo sesekljajte. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte. Kozji sir narežite na kocke ali zdrobite.
Označi kot dokončano
2.
Solato postrezite
Vse sestavine dajte v veliko solatno skledo in prelijte s prelivom.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.