Solata iz rdeče pese

Solata iz rdeče pese je kot nalašč za vaš jesenski jedilnik. Da, saj solate niso vedno samo poletne. Ta solata dobi čudovit okus, ko ji dodate hrustljave orehe in sladko zemeljsko rdečo peso. Za preliv najraje uporabimo naš medeno-gorčični preliv, saj lepo dopolnjuje celotno sestavo. Kot predjed, priloga ali vmesni obrok: Te solate ne smete zamuditi!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
200 g poljske solate
1/2 kumare
200 g koktajl paradižnika
50 g orehov
200 g rdeče pese predkuhane
100 g kozjega sira Druga možnost je feta sir
1šopek peteršilja
1/4šopka mete
1porcija medeno-gorčičnega preliva
sol in poper za začimbe

Prehranske vrednosti

233 Kalorije
8 g Ogljikovi hidrati
19 g Maščobe
5 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Operite in posušite solato. Kumare in paradižnike operite in narežite. Orehe grobo sesekljajte. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte. Kozji sir narežite na kocke ali zdrobite.
Označi kot dokončano
2.

Solato postrezite

Vse sestavine dajte v veliko solatno skledo in prelijte s prelivom.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF