Rabarbarina pita s poljubčki

Ta rabarbarina pita s poljubčki in marcipanom je pravi vrhunec na vsaki mizi. Pita bo napolnila številne lačne želodce, zaradi kombinacije sladko-kisle rabarbare in lahke poljubčke pa je preprosto popolna sladica za pomlad in poletje. Poiščite navdih v naših izdelkih in jo lahko čisto enostavno spečete sami!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
800 g rabarbare
150 g marcipanove mase
300 g masla
250 g sladkorja
5 rumenjakov
3 jajca
400 g moke
80 g koruzne moke
3čajne žličke pecilnega praška
50 g mletih mandljev
1ščepec soli
Za poljubčke
5 jajčnih beljakov
2žlički limoninega soka
200 g sladkorja
1ščepec soli soli
Pripomočki
Kuhinjski robot po želji
ali ročni mešalnik
kuhinjsko strgalo

Prehranske vrednosti

467 Kalorije
58 g Ogljikovi hidrati
22 g Maščobe
7 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Rabarbaro olupite in narežite na približno 2 cm velike koščke. Naribajte marcipan.
Označi kot dokončano
2.

Maslo stepite do puhaste konsistence

Pustite, da se zmehča. Zmešajte sladkor, sol in limonino lupinico v kuhinjskem robotu ali z ročnim mešalnikom 10 minut, da nastane kremasta masa.
Označi kot dokončano
3.

Dokončajte testo

Maslu postopoma dodajte rumenjake in jajca. Nato vmešajte moko, škrob, pecilni prašek, marcipan in mandlje.
Označi kot dokončano
4.

Segrevanje pečice

Pečico segrejte na 190 °C.
Označi kot dokončano
5.

Razporedite testo in rabarbaro

Testo enakomerno razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko. Po vrhu razporedite rabarbaro. Pecite približno 30 minut.
Označi kot dokončano
6.

Za poljubčke

Beljake stepite z 2 žlicama mlačne vode, soljo in limoninim sokom. Postopoma dodajte sladkor in stepajte še 3 minute.
Označi kot dokončano
7.

Razporedite poljubčke

Po piti enakomerno razporedimo stepene beljake in pecite še 10 minut, da se poljubčki obarvajo svetlo rjavo.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne vrednosti so približne in temeljijo na navedenih sestavinah. Lahko se zgodi, da bodo odstopale.
 Shrani kot PDF