Njoki v omaki iz špinače in gorgonzole
Njoki v špinači in gorgonzoli – preprost, hiter in neustavljiv recept. Danes smo ga pripravili celo z domačimi njoki. Ko so kuhani in ocvrti, je treba pripraviti le še nebeško smetanovo omako. In pripravljen je v 10 minutah. Zelo dober in hiter recept, ki je idealen tudi za predpripravo in kasnejšo prehrano. Je gorgonzola premočna za vas? Omaka je odlična tudi z naribanim parmezanom, burrato ali drugim sirom, ki se dobro topi. Bodite ustvarjalni!
Sestavine
Izberite število obrokov
4porcije njokov lahko tudi iz trgovine | |
1žlica rastlinskega olja | |
200 ml smetane za kuhanje ali alternativna smetana | |
150 g špinačnih listov zamrznjenih ali svežih | |
50 g gorgonzole | |
1 strok česna | |
1/2šopka peteršilja | |
sol in poper po okusu |
Prehranske vrednosti
407
Kalorije
61 g
Ogljikovi hidrati
11 g
Maščobe
11 g
Beljakovine
Postopek
1.
Ocvrite njoke
Kuhane njoke ocvrite na rastlinskem olju z vseh strani do zlato rjave barve. Odstavite.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite sestavine
Olupite česen in ga narežite na tanke rezine. Gorgonzolo narežite na večje kocke. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
3.
Pripravite omako
V ponvi prepražite česen. Vlijte smetano za kuhanje. Dodajte špinačo, gorgonzolo, baziliko, sol in poper ter kuhajte približno 5 minut, da se špinača zmanjša in omaka postane kremasta. Postrezite z njoki.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.