Njoki v omaki iz špinače in gorgonzole

Njoki v špinači in gorgonzoli – preprost, hiter in neustavljiv recept. Danes smo ga pripravili celo z domačimi njoki. Ko so kuhani in ocvrti, je treba pripraviti le še nebeško smetanovo omako. In pripravljen je v 10 minutah. Zelo dober in hiter recept, ki je idealen tudi za predpripravo in kasnejšo prehrano. Je gorgonzola premočna za vas? Omaka je odlična tudi z naribanim parmezanom, burrato ali drugim sirom, ki se dobro topi. Bodite ustvarjalni!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
4porcije njokov lahko tudi iz trgovine
1žlica rastlinskega olja
200 ml smetane za kuhanje ali alternativna smetana
150 g špinačnih listov zamrznjenih ali svežih
50 g gorgonzole
1 strok česna
1/2šopka peteršilja
sol in poper po okusu

Prehranske vrednosti

407 Kalorije
61 g Ogljikovi hidrati
11 g Maščobe
11 g Beljakovine

Postopek

1.

Ocvrite njoke

Kuhane njoke ocvrite na rastlinskem olju z vseh strani do zlato rjave barve. Odstavite.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite sestavine

Olupite česen in ga narežite na tanke rezine. Gorgonzolo narežite na večje kocke. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
3.

Pripravite omako

V ponvi prepražite česen. Vlijte smetano za kuhanje. Dodajte špinačo, gorgonzolo, baziliko, sol in poper ter kuhajte približno 5 minut, da se špinača zmanjša in omaka postane kremasta. Postrezite z njoki.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF