Korenčkovo pecivo
Korenčkovo pecivo je zelo sočno in zaradi glavne sestavine (presenetljivo je to korenje) ima čudovito barvo. Korenčkovi torti dodamo tudi kokosovo mleko in kosmiče. Tako bo torta dobila svež in poleten pridih, ki vam bo zagotovo všeč. Korenčkovo pecivo najraje pripravljamo v kuhinjskem robotu GrandPrix, saj je testo zelo zračno, korenje pa lahko naribate kar na drobno. Torto lahko pripravite tudi z ročnim mešalnikom in kuhinjskim strgalom! Na vrhu je žametna kremna glazura, ki je pika na i. Častna beseda!
Sestavine
Izberite število obrokov
3 korenjčke | |
300 g pirine moke | |
1zavojček pecilnega praška | |
30 g škroba | |
200 g sladkorja | |
50 g naribanega kokosa | |
3 jajca | |
200 ml kokosovega mleka | |
1 pomaranča | |
1žlička muškatnega oreščka | |
1žlička soli |
Za preliv
80 g masla | |
200 g kremnega sira | |
150 g sladkorja v prahu | |
1žlička limoninega soka |
Pripomočki
1 GrandPrix | |
ali ročni mešalnik in kuhinjski strgalnik | |
1 pekač |
Prehranske vrednosti
376
Kalorije
47 g
Ogljikovi hidrati
18 g
Maščobe
5 g
Beljakovine
Postopek
1.
Naribajte korenje
Korenje olupite in odrežite konce. Z noževim nastavkom GrandPrix sesekljajte korenje 10 sekund pri hitrosti 7. (Korenje lahko naribate tudi s kuhinjskim strgalom).
Označi kot dokončano
2.
Zgnetite testo
Uporabite nastavek v aparatu GrandPrix (ali pa dajte korenje v skledo). Dodajte moko, pecilni prašek, škrob in jajca. Mešajte 25 sekund pri hitrosti 4 (lahko tudi z ročnim mešalnikom).
Označi kot dokončano
3.
Dokončajte testo
Naribajte pomarančno lupino. Dodajte kokosovo mleko, muškatni orešček, sol, pomarančno lupinico in drobljen kokos ter mešajte 3 minute na stopnji 3 (ali mešajte z ročnim mešalnikom).
Označi kot dokončano
4.
Segrevanje pečice
Pečico segrejte na 180 °C s kroženjem zraka.
Označi kot dokončano
5.
Pecimo torto
Pekač namastimo ali obložimo s papirjem za peko. Pripravljeno testo vlijte v pekač in ga pecite približno 40 minut. Izvedite preskus s kladivom.
Označi kot dokončano
6.
Preliv premešajte
Maslo v aparatu GrandPrix 30 sekund stepajte na stopnji 6, dokler ne postane kremasto. Dodajte kremni sir, sladkor v prahu in limonin sok ter mešajte 1 minuto pri hitrosti 4 do gladkega (ali ponovno uporabite ročni mešalnik).
Označi kot dokončano
7.
Okrasite torto
Pustite, da se torta popolnoma ohladi, premažite jo s prelivom in okrasite s kokosovimi kosmiči po okusu.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske informacije so približne in temeljijo na navedenih sestavinah. Možna so odstopanja.
Porcija se tukaj nanaša na en kos torte, ob predpostavki, da je torta sestavljena iz 12 kosov.