Jabolčne vrtnice

Jabolčne vrtnice niso le lepega videza, ampak tudi okusne. Jabolčni rožnati mafini iz listnatega testa z borovničevo marmelado, jabolki in orehi so zelo okusni. A: Ne glede na to, ali gre za darilo za materinski dan, valentinovo ali samo pozornost: lepe vrtnice so odlično darilo za vaše najdražje. Si upate?

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
2paketa pripravljenega listnatega testa s hladilne police
4 rdeča jabolka
1žlica limoninega soka
100 g borovničeve marmelade
1žlica cimeta
1žlica rjavega sladkorja
1žlica vode
50 g orehov
Sladkor v prahu za posipanje po okusu
Pripomočki
12 Kalup za mafine
Kuhinjska strgala neobvezno

Prehranske vrednosti

253 Kalorije
29 g Ogljikovi hidrati
14 g Maščobe
3 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite se

Jabolka operite, jih razčetverite, odstranite sredice in jih narežite na pravilne, zelo tanke rezine. Če imate kuhinjski strgalnik, lahko z njim jabolka narežete na ustreznem nastavku. Zmešajte marmelado, vodo, cimet in sladkor. Orehe grobo sesekljajte. Listnato testo razvaljajte in krajšo stran razrežite na 6 enako širokih trakov.
Označi kot dokončano
2.

Jabolka namočite

Rezine jabolk položite v skledo z vodo in limoninim sokom ter jih pustite namakati 5 minut. Če se vam rezine jabolk ne zdijo dovolj prožne, jih lahko na krožniku za 1 minuto postavite v mikrovalovno pečico pri 300 W.
Označi kot dokončano
3.

Oblikujte jabolčne vrtnice

Trakove iz listnatega testa v celoti premažite z mešanico marmelade in potresite z orehi. Na testo položite približno 5-6 rezin jabolk po dolžini, s kožico navzgor, tako da štrlijo navzgor. Pas listnatega testa enkrat vzdolžno prepognite po sredini in ga zvijete.
Označi kot dokončano
4.

Segrevanje pečice

Pečico segrejte na 180 °C od spodaj navzgor.
Označi kot dokončano
5.

Pečemo jabolčne vrtnice

Jabolčne rožice položite v namaščene pekače ali modele za mafine in jih pecite približno 30 minut, dokler se testo ne obarva zlato rjavo. Ko se ohladi, ga po okusu posujte s sladkorjem v prahu.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
Namesto borovničeve marmelade lahko uporabite tudi marelično ali robidovo marmelado. Če želite doseči popoln okus jabolk, lahko uporabite tudi jabolčno čežano. Ustvarite vrtnice po svojem okusu!
 Shrani kot PDF