Veganski vanilijev sladoled
Želite narediti svoj veganski vanilijev sladoled? To je veliko lažje, kot si mislite. Čarobni sestavini tega recepta sta indijski oreščki in ovseno mleko. Preprosto nadomestijo kravje mleko in smetano. Z njimi dobite vanilijev in kremast sladoled brez živalskih proizvodov. Zahvaljujoč aparatu za sladoled se ves sladoled lepo in enakomerno premeša in zamrzne, vanj ne pride zrak, okus pa je boljši kot pri sladoledu iz vašega najljubšega sladolednega salona. Preizkusite naš recept!
Sestavine
Izberite število obrokov
200 g indijskih oreščkov | |
300 ml ovsenega mleka | |
80 g agavinega sirupa | |
2 stroka vanilije |
Pripomočki
Aparat za pripravo sladoleda | |
Mešalnik |
Prehranske vrednosti
153
Kalorije
12 g
Ogljikovi hidrati
10 g
Maščobe
3 g
Beljakovine
Postopek
1.
Namočite indijske oreščke
Indijske oreščke eno uro namakajte v vroči vodi. Odcedite in pustite, da se odcedi.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite sladoledno maso
Vanilijev strok razrežite po dolžini in postrgajte kašo. Skupaj z drugimi sestavinami jih dajte v mešalnik in jih pri visoki hitrosti mešajte približno 30 sekund.
Označi kot dokončano
3.
Zamrznite sladoled
Sladoledno zmes dajte v aparat za sladoled in zamrzujte približno 40 minut, dokler ne dosežete želene konsistence.
Označi kot dokončano
Opombe
Po našem receptu dobite približno 10 kepic sladoleda. Ena porcija je enaka eni kepici.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.