Rabarbarina pita s poljubčki
Ta rabarbarina pita s poljubčki in marcipanom je pravi vrhunec na vsaki mizi. Pita bo napolnila številne lačne želodce, zaradi kombinacije sladko-kisle rabarbare in lahke poljubčke pa je preprosto popolna sladica za pomlad in poletje. Poiščite navdih v naših izdelkih in jo lahko čisto enostavno spečete sami!
Sestavine
Izberite število obrokov
800 g rabarbare | |
150 g marcipanove mase | |
300 g masla | |
250 g sladkorja | |
5 rumenjakov | |
3 jajca | |
400 g moke | |
80 g koruzne moke | |
3čajne žličke pecilnega praška | |
50 g mletih mandljev | |
1ščepec soli |
Za poljubčke
5 jajčnih beljakov | |
2žlički limoninega soka | |
200 g sladkorja | |
1ščepec soli soli |
Pripomočki
Kuhinjski robot po želji | |
ali ročni mešalnik | |
kuhinjsko strgalo |
Prehranske vrednosti
467
Kalorije
58 g
Ogljikovi hidrati
22 g
Maščobe
7 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Rabarbaro olupite in narežite na približno 2 cm velike koščke. Naribajte marcipan.
Označi kot dokončano
2.
Maslo stepite do puhaste konsistence
Pustite, da se zmehča. Zmešajte sladkor, sol in limonino lupinico v kuhinjskem robotu ali z ročnim mešalnikom 10 minut, da nastane kremasta masa.
Označi kot dokončano
3.
Dokončajte testo
Maslu postopoma dodajte rumenjake in jajca. Nato vmešajte moko, škrob, pecilni prašek, marcipan in mandlje.
Označi kot dokončano
4.
Segrevanje pečice
Pečico segrejte na 190 °C.
Označi kot dokončano
5.
Razporedite testo in rabarbaro
Testo enakomerno razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko. Po vrhu razporedite rabarbaro. Pecite približno 30 minut.
Označi kot dokončano
6.
Za poljubčke
Beljake stepite z 2 žlicama mlačne vode, soljo in limoninim sokom. Postopoma dodajte sladkor in stepajte še 3 minute.
Označi kot dokončano
7.
Razporedite poljubčke
Po piti enakomerno razporedimo stepene beljake in pecite še 10 minut, da se poljubčki obarvajo svetlo rjavo.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so približne in temeljijo na navedenih sestavinah. Lahko se zgodi, da bodo odstopale.