Naredite svoje lastno arašidovo maslo
Izdelava lastnega arašidovega masla je zelo preprosta. Pire iz oreščkov enostavno zmiksate v slastno kremo: Brez dodatkov, brez sladkorja, samo z oreščki. Super, kajne? Arašidovo maslo je zelo vsestransko. Naj bo to v muesliju, namazu, kot sestavina v testu za torto ali samo tako na žlico kot prigrizek: To arašidovo maslo bo zdržalo do 6 tednov, vendar ga boste zagotovo porabili veliko prej. Obljubimo!
Sestavine
Izberite število obrokov
250 g arašidov | |
1ščepec soli | |
2žlici rastlinskega olja |
Pripomočki
Zmogljiv mikser |
Prehranske vrednosti
1684
Kalorije
28 g
Ogljikovi hidrati
140 g
Maščobe
65 g
Beljakovine
Postopek
1.
Popražite arašide
Arašide dajte v ponev brez olja in jih na srednji temperaturi pražite približno 5 minut, da se zlato rjavo obarvajo in dobijo slasten vonj.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite arašidovo maslo
Oreščke dajte v visokozmogljiv mešalnik in jih na najvišji moči mešajte približno 3-5 minut, dokler ne nastane čvrsta krema. Dodajte olje in sol ter še enkrat temeljito premešajte.
Označi kot dokončano
Opombe
Domače arašidovo maslo shranjujte v nepredušno zaprti posodi. V hladilniku bo zdržalo 4-6 tednov.
Ena porcija je enaka celotnemu kozarcu z arašidovim maslom.
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na sestavine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.