Carski praženec
Carski praženec je verjetno najbolj znana avstrijska sladica. Gosto testo za palačinke (v Avstriji imenovano tudi palatschinken) z rozinami se ocvre v veliki ponvi in nato razdeli na majhne okusne koščke. Površino posujte s sladkorjem v prahu, slastno vanilijevo omako, kompotom ali jabolčno omako: kdo se lahko upre? Danes imamo za vas hiter in enostaven recept. Ali imate radi palačinke in jedi iz testa za palačinke? Potem morate vsekakor poskusiti naše palačinke s skuto, blinis ali red velvet palačinke!
Sestavine
Izberite število obrokov
140 g moke | |
50 g sladkorja | |
4 jajca | |
150ml mleka | |
50 g rozin | |
1čajna žlička pecilnega praška | |
30 g masla | |
1ščepec soli | |
20 g sladkorja v prahu |
Pripomočki
1 1 velika ponev za cvrtje |
Prehranske vrednosti
375
Kalorije
54 g
Ogljikovi hidrati
13 g
Maščobe
10 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava testa
Ločite jajca. Rumenjake zmešajte s sladkorjem, moko, pecilnim praškom in mlekom. Pustite stati 10 minut.
Označi kot dokončano
2.
Stepite beljake
Beljake s soljo stepite do trdega in jih nežno vmešajte v testo. Dodamo rozine.
Označi kot dokončano
3.
Peka
V ponvi raztopite polovico masla. Vlijte testo in počakajte, da se strdi. Ko ga obrnete, ga razdelite na majhne koščke in dodajte preostalo maslo. Postrezite s sladkorjem v prahu in vanilijevo omako, kompotom ali jabolčno čežano.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.