Nepečena malinova torta
Nepečena malinova torta? Da, to je mogoče. Sploh ni težko. Ta torta v dveh različnih odtenkih rožnate barve z dekoracijo iz malin, mete in čokolade ne potrebuje pečice, temveč hladilnik. Največ dela je z želatino. V tem receptu vam pokažemo, kako pripraviti domači sirup iz vrtnic. Presenetite goste, slavljence ali svoje najljubše obiskovalce s svojimi…. hm hladilnimi spretnostmi in jih navdušite.
Sestavine
Izberite število obrokov
180 g karamelnih piškotov lahko tudi maslenih ali orehovih piškotov | |
80 g masla | |
250 g svežih malin |
Za nadev
400 g zamrznjenih malin | |
40 g sladkorja | |
1 kg nemastne skute | |
400 g kremnega sira | |
6listov želatine | |
60 g sladkorja v prahu |
za okras
100 g glazura iz temne čokolade | |
1pest svežih malin | |
1/4šopka mete po želji |
Pripomočki
Oblika za peko 22 cm | |
Mešalnik | |
ali kuhinjsko kladivo z vrečko za zamrzovanje | |
fino sito |
Prehranske vrednosti
382
Kalorije
31 g
Ogljikovi hidrati
31 g
Ogljikovi hidrati
21 g
Maščobe
15 g
Beljakovine
Postopek
1.
Za osnovo
V majhni ponvi raztopite maslo. Piškote zdrobite z mešalnikom ali kuhinjskim kladivom in vrečko za zamrzovanje. Zmešajte maslo in piškote. Dno pekača obložite s papirjem za peko in po njem enakomerno razporedite mešanico piškotov ter jo pritisnite. Po osnovo torte razporedite sveže maline. Pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
2.
Za nadev
V dve veliki skledi dajte polovico nemastne skute in polovico kremnega sira ter premešajte. Obema polovicama dodajte sladkor v prahu in premešajte.
Označi kot dokončano
3.
Maline skuhajte
Maline s sladkorjem kuhajte v loncu na srednji temperaturi. Želatino namočite v hladni vodi. Ko so maline kuhane in v njih ni več velikih koščkov, jih precedite skozi drobno sito.
Označi kot dokončano
4.
Dokončajte polnjenje
Namočeno želatino dodajte še toplemu malinovemu pireju in mešajte, dokler se želatina popolnoma ne raztopi. V eno skledo dajte le 1/4 malinove zmesi, v drugo pa 3/4 in dobro premešajte. S tem ustvarite dva dela polnila z različnimi odtenki rožnate barve.
Označi kot dokončano
5.
Plasti
Najprej po biskvitni podlagi previdno razporedite temnejši nadev. Nato previdno nanesite svetlejši nadev. Torto vsaj 3 ure hranite v hladilniku.
Označi kot dokončano
6.
Za dekoracijo
V vodni kopeli raztopite glazuro. Previdno sprostite obroč pekača in po torti po želji razporedite čokolado. Okrasite s pestjo malin in nekaj lističi sveže mete.
Označi kot dokončano
Opombe
Namesto malin lahko za to torto uporabite drugo sadje ali jagodičevje. Bodite ustvarjalni!
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.