Velikonočni zajčki

Naši velikonočni zajčki iz kvašenega testa so videti zelo spektakularni. Poleg tega je njihova proizvodnja zelo preprosta. Pripravili smo vodnik po korakih, kako jih pripraviti doma. Ne glede na to, ali jih boste podarili, jih postavili na mizo ob velikonočnem zajtrku ali z njimi popestrili svoj vsakdan – s temi majhnimi slaščičarskimi dobrotami zagotovo ne boste zgrešili. Naš nasvet: Če pečete kvašene kruhke za otroke, lahko zajčkom z barvo za sladkarije preprosto narišete obraze.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
500 g moke tip 405
10 g kvasa
50 g sladkorja
1ščepec soli
5 jajc
35 g masla
100 g malinove marmelade brez semen
Za premaz
1 jajčni rumenjak
2žlici mleka
Pripomočki
Kuhinjski robot neobvezno

Prehranske vrednosti

178 Kalorije
29 g Ogljikovi hidrati
4 g Maščobe
5 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava testa

Zmešajte kvas, vodo in 1 žlico sladkorja, pokrijte in pustite počivati na sobni temperaturi 10 minut.
Označi kot dokončano
2.

Zgnetite testo

Moko, preostali sladkor in sol dajte v skledo kuhinjskega robota. Dodajte mešanico kvasa in gnetite s hitrostjo 2 v kuhinjskem robotu (približno 5 minut) ali ročno (približno 10 minut).
Označi kot dokončano
3.

Dokončajte testo

Dodajte jajca, zmehčano maslo in nadaljujte z gnetenjem, dokler ne dobite gladkega testa. Po potrebi še enkrat pregnetite z rokami, pokrijte skledo in pustite vzhajati 1 uro.
Označi kot dokončano
4.

Zvaljajte testo

Testo razdelite na 16 enakih delov. Vsak kos testa razvaljajte v ovalno obliko, premažite s tanko plastjo marmelade in zvijete po dolžini.
Označi kot dokončano
5.

Priprava pečice

Pečico segrejte na 180 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
6.

Peka velikonočnih zajčkov iz kvašenega testa

Jajce in mleko stepite skupaj, z njim premažite velikonočne zajčke in jih pecite približno 20 minut. Okrasite po svoji domišljiji.
Označi kot dokončano
7.

Oblikujte velikonočne zajčke

nkrat prepognite na sredini in z nožem prerežite zaprti konec za približno 5 cm. Tako nastala "ušesa" oblikujte navzven, da so plasti marmelade vidne. Vsakega zajčka položite na pekač obložen s peki papirjem.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF