Sladoled iz bele čokolade

Danes je na našem jedilniku sladoled iz bele čokolade. Ta recept spremeni klasični čokoladni sladoled v bele sanje. Kremni sladoled iz aparata za pripravo sladoleda je poslastica že sam po sebi, odlično pa je videti tudi v ledeni kavi ali mlečnem napitku! Preizkusite naš recept in ljubitelje sladoleda presenetite z nevsiljivim belim sladoledom, ki bo resnično prepričal s svojim okusom!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
100 g bele čokolade
250 ml mleka
200 ml stepene smetane
4 rumenjaki
100 g sladkorja
1ščepec soli
Pripomočki
Aparat za pripravo sladoleda

Prehranske vrednosti

237 Kalorije
23 g Ogljikovi hidrati
15 g Maščobe
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sladoledne mešanice

Sladkor, sol in rumenjake stepite do pene. Segrejte mleko in smetano, vmešajte mešanico rumenjakov, enkrat zavrite, odstavite z ognja in pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite čokolado

Čokolado stopite v vodni kopeli in jo vmešajte v ohlajeno sladoledno zmes.
Označi kot dokončano
3.

Zamrznite sladoled

Sladoledno zmes dajte v aparat za sladoled in zamrzujte približno 30 minut, dokler ne dosežete želene konsistence. Uživajte ga takoj ali ga shranite v nepredušno zaprti posodi v zamrzovalniku.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF