Sladoled iz bele čokolade
Danes je na našem jedilniku sladoled iz bele čokolade. Ta recept spremeni klasični čokoladni sladoled v bele sanje. Kremni sladoled iz aparata za pripravo sladoleda je poslastica že sam po sebi, odlično pa je videti tudi v ledeni kavi ali mlečnem napitku! Preizkusite naš recept in ljubitelje sladoleda presenetite z nevsiljivim belim sladoledom, ki bo resnično prepričal s svojim okusom!
Sestavine
Izberite število obrokov
100 g bele čokolade | |
250 ml mleka | |
200 ml stepene smetane | |
4 rumenjaki | |
100 g sladkorja | |
1ščepec soli |
Pripomočki
Aparat za pripravo sladoleda |
Prehranske vrednosti
237
Kalorije
23 g
Ogljikovi hidrati
15 g
Maščobe
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sladoledne mešanice
Sladkor, sol in rumenjake stepite do pene. Segrejte mleko in smetano, vmešajte mešanico rumenjakov, enkrat zavrite, odstavite z ognja in pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite čokolado
Čokolado stopite v vodni kopeli in jo vmešajte v ohlajeno sladoledno zmes.
Označi kot dokončano
3.
Zamrznite sladoled
Sladoledno zmes dajte v aparat za sladoled in zamrzujte približno 30 minut, dokler ne dosežete želene konsistence. Uživajte ga takoj ali ga shranite v nepredušno zaprti posodi v zamrzovalniku.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.