Blini (ruske palačinke)

Blini so ruske palačinke. Tradicionalno se pečejo iz ajdove moke in kvasa. Zaradi tega so zelo puhaste. Rusi za preliv uporabljajo kislo smetano ali maslo – zato so blini, ki so narejeni z različnimi sladkimi in slanimi nadevi, absolutni vrhunec zajtrka!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
150 g ajdove moke alternativa: pšenična moka
1žlička suhega kvasa
175 ml mleka
1 jajce
3žlice rastlinskega olja
1ščepec soli

Prehranske vrednosti

483 Kalorije
63 g Ogljikovi hidrati
21 g Maščobe
10 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite testo

Moko, sol in suhi kvas temeljito zmešajte. Dodajte mlačno mleko in premešajte, da nastane redko kvašeno testo. Pokrijte in pustite vzhajati pri sobni temperaturi približno 40 minut, dokler testo ne podvoji volumna.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite peno

Ločite beljak od rumenjaka. V testo vmešajte rumenjak. Stepite beljak in ga vmešajte v testo. Pokrijte in pustite, da testo ponovno vzhaja 20 minut.
Označi kot dokončano
3.

Pečenje

V ponvi segrejte olje (pri blinih je dovolj ena kapljica), z zajemalko vanj postopoma vlijte testo in pripravite eno palačinko za drugo. Okrasite z želenim prelivom. Dober tek!
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne vrednosti so ocenjene glede na sestavine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF